The Forerunn3rs

Gmail vs Outlook 2012

https://i0.wp.com/plzcdn.com/ZillaIMG/fbaf9f3419e74cacb9e7c11f12b95161_medium.jpg

Gmail, inmiddels voor vele een welbekende e-mailclient sinds Gmail de toen huidige Hotmail van Microsoft overtrof. Gmail is van Google (Google Mail) welke we onder andere kennen van de Google zoekmachine.
Microsoft kondigde de Outlook webmail-service deze week, en het is een verrassend robuuste nieuwe webmail client. Maar kan het bezit zijn van een fakkel om de huidige koning van webmail, Gmail? 

Verschillen 

https://i2.wp.com/plzcdn.com/ZillaIMG/c6bb706ab6108f4c3b7066ef9570a840_medium.jpg

Interface

https://i1.wp.com/plzcdn.com/ZillaIMG/9b7dd4690cddf3d85b9e54483a2e0a37_medium.jpg

Opslag

E-mail opslagruimte was vroeger niet een groot probleem. Vaak ging het alleen om mails met teksten daarin. Tegenwoordig word dit veel meer gebruikt om grotere bestanden heen en weer te sturen. De opslagruimte is dan ook steeds meer van belang geworden.

Outlook heeft bijna onbeperkte opslag en een 100MB limiet voor bijlagen.
Je krijgt een “vrijwel onbeperkt” hoeveelheid opslagruimte in Outlook. Dit betekent dat je opslagcapaciteit groeit mee met uw inbox. Je kunt een bestand van maximaal 100MB aan een mail toevoegen. Als je een koppeling hebt naar SkyDrive kun je bestanden bijvoegen tot 300 MB.

Voor inkomende bijlagen, Outlook behoudt de Hotmail-stijl Active View. YouTube-video’s geopend in de e-mail, een groep foto’s wordt een diavoorstelling, en u kunt een Office-document direct openen in uw browser.

Gmail Wordt geleverd met 10 GB opslag en een 25MB limiet voor bijlagen.
Opslag en grootte van de bijlage zijn een stuk kleiner dan Outlook. De meeste Gmail-gebruikers krijgen 10 GB aan gratis opslagruimte, en bijlagen zijn beperkt tot slechts 25 MB groot.

Net als Outlook, Gmail opent YouTube-video’s direct in lijn met de e-mail. Gmail kan ook overweg met Office-documenten op een vergelijkbare manier, en opent ze in de browser met de mogelijkheid om te bewerken in Google Docs. Afbeeldingen in Gmail worden behandeld met een mooie typische lijstweergave en bieden niet de gelikte sideshow dat Outlook heeft.

De eerste ervaring die ik zelf heb ondervonden met Outlook is dat het er erg slick uitziet. Voor jaren gebruik ik Gmail, dus alles is daar op afgestemd. Ik geef Outlook zeker een kans. De interface is goed, echter de zaken die er achter hangen zoals Skydrive en Agenda zijn nog in de oude style.
Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: