The Forerunn3rs

Outlook 2012

https://i0.wp.com/plzcdn.com/ZillaIMG/726c9086b85c1732484d772a419b84da_medium.jpg

Microsoft Outlook voor het Web

Microsoft lanceerde haar meest recente revisie bij Hotmail/Windows Live Mail en eist het nu Outlook. Het is verrassend geweldig.

Outlook is all about e-mail niets meer niets mindert. Gmail heeft advertenties die gebaseerd zijn op de persoon af. Hoe dit kan? Gmail scant namelijk je e-mails inhoudelijk en past daar de advertenties op aan. Scary right? Tenminste, bij mij komt er een gevoel naar boven kruipen dat mijn e-mails gescant worden. Er zijn in Outlook nog steeds advertenties op de zijbalk, maar globaal, is het een veel minder rommelige interface dan Gmail (en het is minder rommelig dan Hotmail).
We weten allemaal dat de Gmail-interface vrij goed is op dit punt. Je krijgt persoonlijke advertenties op de belangrijkste inbox pagina op de top, en een zijbalk met advertenties in uw berichten. Je hebt ook de chat-venster aan de zijkant en de Google-balk aan de bovenkant. Het is niet moeilijk met alle middelen, maar de Google-bar is zeker een beetje een afleiding.

Quick view

Outlook heeft niet het robuuste filteren en labelen dat Gmail doet, maar het heeft wel een paar trucjes achter de hand. Een daarvan is de Quick View mappen. Deze mappen worden automatisch gevuld met bepaalde vormen van e-mails (foto’s, kantoren, winkels, etc). Bijvoorbeeld, in de zijbalk kunt u direct zoeken in de laatste paar berichten met foto bijlagen, of berichten over Groupon deals. De Sweep-functie van Hotmail zal ook naar Outlook gaan.

Spam filter

Alleen de tijd zal het leren hoe goed Outlook spam controle is, maar een van de coolste functies van Outlook is hoe het nieuwsbrief-type berichten verwerkt. Outlook etiketten automatisch deze berichten en voegt een unsubscribe-knop om ze, zelfs als de e-mail niet bestaan ​​uit een eigen. Het is super handig voor het filteren van die e-mails je het niet erg om, maar niet constant wil waarschuwingen.
https://i0.wp.com/plzcdn.com/ZillaIMG/bcc2b59d451da320f5c1c025cef85ff0.jpg

Belangrijkste misser van Outlook

Hhet ondersteunt geen IMAP of POP. Dit betekent dat het gebruik van bepaalde derden e-maildiensten (zoals standaard Apple’s Mail-app desktop) niet zal werken. Je kunt nog steeds gebruik maken van Hotmail met POP en dat zou ook moeten werken met Outlook. Outlook gebruikt ActiveSync. Vervolgens kan je alleen gebruik maken van e-mail applicaties die ondersteuning bieden voor ActiveSync.
https://i0.wp.com/plzcdn.com/ZillaIMG/45f9919130adb736f04d1a4687bb1e71.jpg

Zoekfunctie

Outlook zoekfunctie is redelijk straight-forward. Je kan zoeken op een eenvoudige trefwoord of in het geavanceerde zoek-en op onderwerp, mappen en data. Het is niets te complex, maar het werkt goed genoeg.

Social

Outlook integreert direct met Facebook, Twitter en LinkedIn. Wanneer je inlogt met een van deze diensten, zie je status updates. In de zijbalk kan je retweet mensen op Twitter, commentaar op Facebook status updates, en nog veel meer. 
Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: