The Forerunn3rs

Newgrounds – Geschiedenis I

Tankmen

 

 

  • 1991: Tom Fulp lanceert het eerste New Ground fanblad vanuit zijn ouders kelder. De naam New Ground was afgeleid van Neo (nieuw) Geo (grond of aarde), een toentertijd populaire spelcomputer.
  • 1995: Tom Fulp lanceert zijn eerste webpagina: New Ground Remix.
  • 1996 – maart 1998: Tom Fulp gaat naar Drexel University. Omdat hij vanaf daar de server van New Ground Remix niet kan bereiken, lanceert hij New Ground Atomix vanaf zijn universitaire webruimte. Hij maakt de flashfilmpjes Cat Dynamics en Beep me Jesus.
  • Lente 1998 – herfst 1998: Tom verhuist naar een appartement, waarvandaan hij weer bij New Ground Remix kan komen, en begint te experimenteren met Macromedia flash en creëert een flashvoorpagina voor New Ground Atomix. Het bekende filmpje Teletubby Fun Land wordt gemaakt.
  • Herfst 1998: Tom wordt gebeld door Inside Edition, dat een verhaal over zijn flashfilm Assassin wil maken. Om het voor bezoekers makklijker te maken zijn URL te onthouden, besluit hij een domein te registreren. Omdat het domein newground.com al bezet is, kiest hij voornewgrounds.com. Inside Edition verliest uiteindelijk interesse in het verhaal, maar Tom wordt daardoor niet ontmoedigd. Newgrounds heeft op dat moment zoveel bezoekers dat hij gedwongen wordt om van server te veranderen, en hij begint T-shirts te verkopen om de kosten te betalen.
  • 1999: Tom moet meerdere keren van server en host veranderen om de steeds maar groeiende bandbreedte van de gebruikers aan te kunnen. Hij begint banneradvertenties op de site te plaatsen om de onderhoudskosten te betalen, die gestegen zijn tot meer dan 1000 dollar per maand. Hij besluit partner te worden van Tromaville, die akkoord gaan in ruil voor een gedeelte van de winst van de advertenties. Newgrounds komt in een paar rechtszaken terecht, waaronder een met de BBC. Newgrounds wordt genoemd in Stuff MagazineWired Magazine en vele andere magazines en online nieuwssites. Tom creëert ook nog de flashgame Pico, die werd genoemd als het beste van Flash 3 programmeren. Aan het eind van het jaar had hij ook de flashgames UFA en Samurai Asshole uitgebracht.

 

Newgrounds logo

 

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: