The Forerunn3rs

Newgrounds – Geschiedenis II

Tankmen

  • 2000: Tom voegt een chatroom en forum (beter bekend als NG BBS (Newgrounds Bulletin Board System)) toe. Hij creëerde The Portal, die gebruikers in staat stelt om hun eigen flash-creaties te uploaden. Helaas moet Tom zelf animaties selecteren en posten. Het portaal krijgt zoveel filmpjes en games te verwerken dat het voor Tom onmogelijk is om ze allemaal te bekijken. Hij en zijn vriend Ross werken aan een manier om alle uploads automatisch op het portaal te laten verschijnen en zo het probleem op te lossen. Tom stopt met zijn baan en stopt samen met Ross met hun studie. Wanneer het geautomatiseerde portaal gelanceerd wordt, wordt het het meest bekeken gedeelte van Newgrounds. Tom maakt nog twee games: Wasted Sky en de Politie Simulator. Hij ontmoet Shok, een Newgrounds-lid, in een nachtclub in Philadelphia, worden goede vrienden en creëren FDA. Ross maakt een nieuw BBS-systeem en Tom huurt zijn broer Wade in om de site te onderhouden. Tegen het eind van 2000 is Newgrounds een van de grootste en actieve community’s op het internet.
  • 2001: Algemeen bekend als het jaar waarin de internetindustrie instortte, is 2001 ook geen goed jaar voor Newgrounds. Tom ziet veel entertainmentsites ermee stoppen en de inkomsten van de advertenties zakken merkbaar. Newgrounds probeert om het hoofd financieel gezien boven water te houden. Ross neemt een tweede baan. De website wordt steeds geactualiseerd en Tom bleef Flashgames en -animaties uitbrengen, zoals Crazy Shuttle en Captain Low-Rez.
  • 2002: De Newgroundsservers worden niet geactualiseerd vanwege financiële problemen. Ross moet zijn baan bij Newgrounds opgeven. Newgrounds groeit ook niet zo snel als de afgelopen twee jaar. Tom en Ross besluiten terug te gaan naar Drexel en Tom studeert af in de informatica. Ondanks het feit dat school een groot deel van zijn tijd opslokt, maakt hij toch Alien Hominid. James, een oude vriend van Tom, schoonde de PHP-programmatuur van Newgrounds op, wat resulteerde in betere prestaties van de software. Tom bracht ook drie nieuwe games uit: Domo-Kun’s Angry SmashfestChainsaw the Children en Sack Smash 2003.
  • 2003: Tromaville laat Newgrounds los uit hun contract, waardoor Tom vrije controle krijgt over de servers in New York, die hij laat verhuizen naar Philadelphia. Op dit punt zijn de kosten om Newgrounds in de lucht te houden meer dan 10.000 dollar per maand. Tom lanceert het Audio Portal, dat gebruikers in staat stelde om hun eigen muziek en geluidseffecten te uploaden. De lay-out van de site wordt ook opnieuw gedaan. Tom begint ook te werken aan een versie van Alien Hominid voor Xbox Live Arcade. Het programmeren van het spel verhindert hem om nieuwe games en filmpjes te uploaden, maar de gebruikers blijven dit wel doen.
  • 2004: Tom en Dan Paladin (ook bekend onder pseudoniem ‘Synj’) brengen, onder de naam The Behemoth de consoleversie van Alien Hominid uit.
  • 2004: Newgrounds krijgt een flash van gman250, genaamd de Numa Numa Dance. Dit resulteert in internationale aandacht voor Newgrounds en gman (ook bekend als Gary). De animatie gaat snel het internet rond en staat in vele grote kranten, waaronder de New York Times. Het is ook te zien in vele televisieshows.[bron?] Alien Hominid is genomineerd op het Independent Games Festival (IGF) en wint er drie prijzen, maar niet de grote prijs, die naar Edmund Hillen gaat voor zijn game Gish.
  • 2006: Newgrounds krijgt een nieuwe lay-out en een sectie die speciaal gemaakt is voor een browser op de PSP spelcomputer.
  • 2007: Newgrounds’ langverwachte redesign is er eindelijk. Een hele nieuwe lay-out, een uitbreiding van het audio portal en nieuwe level-icoontjes. Hierbij is ook gelijk het level-systeem verbeterd waardoor de limiet van 30 naar 60 werd verhoogd.
  • 2008: Het tweede Xbox Live Arcade spel van The Behemoth komt uit: Castle Crashers. Daarnaast introduceert Newgrounds een systeem waarmee de auteurs van Flash-filmpjes en spellen mee kunnen delen in de reclameopbrengsten.
  • 2012: Er is opnieuw een grote aanpassing gemaakt aan de lay-out van de site. Hierin zijn onder andere de referenties naar ‘Flash’ verdwenen. De site wil zich ook gaan richten op animaties en spellen die met andere technieken gemaakt zijn.

Newgrounds logo

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: